Kenali Personaliti dan Sifat Melalui Bentuk Kuku Anda

Sudah bertahun-tahun lamanya, ramai yang yakin karakteristik manusia dapat dilihat melalui bentuk tengkorak serta ruangan pada mata. Dua titik itu dipercayai dapat menentukan karakteristik seseorang.

Namun kini, tingkahlaku seseorang juga boleh dilihat dari ukuran serta bentuk jari tangan Anda. Cara untuk melihat personaliti dan sifat melalui kuku ini awalnya dimulakan di Asia. Dengan cepatnya menular sampai ke Eropah.

1. Kuku panjang vertikal

Yang memiliki kuku jenis ini cenderung untuk mempunyai peribadi mudah bergaul, imaginasi tinggi, serta kreatif.

2. Kuku lebar


Bentuk dengan kuku lebar mempunyai sikap yang tulus, mudah kesal, serta berteori. Individu ini mempunyai peribadi yang jujur serta selalu memberi nasihat kepada orang lain.

3. Kuku bulat


Individu yang mempunyai bentuk kuku bulat umumnya mempunyai pendirian yang kuat serta cenderung meninggalkan hal-hal yang diketahui, yang semestinya mengakibatkan kerosakan pada kehidupannya di masa akan datang. Individu ini mempunyai peribadi yang tenang, unik, positif, wajar, serta mempunyai ramai teman.

4. Kuku berbentuk telur


Kuku berbentuk telur ini mempunyai personaliti yang tidak jauh beza dengan pemilik kuku bulat. Umumnya kuku berupa telur ini mempunyai peribadi yang unik, positif, serta mudah bergaul.

5. Kuku petak

Individu ini mempunyai jiwa pemimpin, kuat, keterampilan, serta berani. Walaupun yang demikian, pemilik kuku petak juga mempunyai sisi lembut yang kerap diperlihatkan pada rakan-rakan yang rapat.

6. Kuku segitiga

Cerdas, perfectionist, inovatif, serta original. Empat ciri-ciri itu adalah diskripsi mengenai individu yang mempunyai kuku berbentuk segitiga. Ada kemungkinan bahawa individu ini genius serta berfikir lebih cepat dari yang lain.

7. Kuku segitiga terbalik


Hampir sama dengan individu yang memiliki kuku segitiga, seseorang yang mempunyai kuku segitiga terbalik mempunyai watak yang cerdas, inovatif, serta perfectionist. Oleh kerana kemampuannya, individu ini dikagumi ramai.

8. Kuku bentuk almond (lonjong)


Setia, tulus, serta peramah. Individu ini sangat baik serta sering ada di baris hadapan apabila diperlukan. Selain itu, individu yang memiliki bentuk kuku ini mempunyai cara yang tersendiri untuk menyelesaikan sebarang masalah.

9. Kuku bentuk pedang

Individu yang mempunyai kuku jenis ini amnya sentiasa fokus pada jangka masa yang panjang, mengnspirasi ramai orang, serta sentiasa mempengaruhi orang di jalan yang positif. Individu yang memiliki kuku ini di ketahui mempunyai jiwa visioner, inspirational, serta produktif.

Banyak jenis juga ya bentuk kuku ni…. Kuku anda yang mana?

Jangan lupa like page kami Berita Tular

Add Comment