Cara Dapatkan Semula Message Whatsapp Yang Telah Dipadam khas Untuk Pengguna Telefon Andriod

Dengan pengguna lebih daripada 1 bilion, WhatsApp adalah salah satu yang terbesar aplikasi mesej sosial di luar sana. Aplikasi ini pasti telah menggantikan amalan lama yang mesej dan juga menyokong menambah ciri-ciri seperti suara dan panggilan video. Jika anda telah kehilangan mesej WhatsApp anda, maka jangan bimbang. Dalam artikel ini bermaklumat, kami akan mengajar anda bagaimana untuk mengambil mesej WhatsApp dipadam pada Samsung S7. Mari kita mendapatkan ia bermula dengan!

Cara 1: Bagaimana mendapatkan Mesej Dipadam WhatsApp dari Backups?

WhatsApp membolehkan satu cara untuk mengambil sandaran sembang anda. Jika anda melakukan ini dengan kerap, maka anda sentiasa boleh mengambil mesej anda kembali dalam masa yang singkat. Mesej anda mungkin akan dipadam secara tidak sengaja atau anda juga boleh kehilangan data WhatsApp anda kerana malware atau mana-mana senario yang tidak diingini. Malah apabila anda beralih dari satu telefon yang lain, anda boleh memulihkan data anda daripada sandaran yang lama. Belajar bagaimana untuk mengambil mesej WhatsApp dipadam pada Samsung S7 dengan mengikuti langkah-langkah ini.

1. Pertama, anda perlu sandaran data anda terlebih dahulu. Untuk melakukan ini, pergi ke pilihan dalam “Tetapan” pada papan pemuka WhatsApp anda.

2. Daripada semua pilihan yang diberikan, pilih ciri-ciri “Dinding dan Panggilan” untuk meneruskan.

3. Sekarang, hanya ketuk pada pilihan “Sembang Backup” dan tunggu untuk seketika. WhatsApp akan disimpan secara automatik mesej anda dan mengambil sandaran tepat pada masanya. Jika anda mahu, maka anda juga boleh menyimpan sandaran pada pemacu Google anda.

4. Pada masa akan datang, jika anda telah kehilangan mesej WhatsApp anda, maka anda hanya boleh memilih untuk memasang aplikasi di telefon bimbit anda lagi. Selepas menyambung dengan nombor lama anda, WhatsApp akan mengenali sandaran borak. Selain itu, ia juga boleh disalin daripada Google memandu juga. Hanya sentuh pada pilihan “Restore” dan pilih fail sandaran. Tunggu seketika sebagai WhatsApp akan memulihkan data anda. Apabila ia dilakukan, hanya ketuk pada butang “Teruskan” untuk menikmati perkhidmatannya dengan data anda dihapuskan.

Cara 2: Bagaimana mendapatkan Mesej Dipadam WhatsApp tanpa Backups?

Jika anda tidak mengambil sandaran mesej WhatsApp anda sudah, maka anda tidak boleh mengikuti proses yang disebut di atas. Selain itu, kemungkinan bahawa anda tidak akan dapat untuk mendapatkan semula fail media dan lampiran selepas mendapatkan semula sandaran. Jangan bimbang! Walaupun anda tidak mengambil sandaran tepat pada masanya mesej WhatsApp anda, anda masih boleh mendapatkan kembali mereka dengan Android Data Recovery.

Ia adalah sebahagian daripada Kit dr.fone dan adalah perisian pemulihan data yang pertama untuk Samsung S7. Oleh itu, ia menyediakan cara yang selamat dan boleh dipercayai untuk melaksanakan operasi pemulihan data. Ia sudah serasi dengan lebih daripada 6000 peranti dan berjalan di kedua-dua, Mac dan Windows. Sejak mesej WhatsApp disimpan pada storan utama telefon, anda boleh dengan mudah mendapatkan mereka kembali walaupun selepas keadaan yang tidak diduga dengan bantuan Android Data Recovery.

Untuk Pengguna Windows

Jika anda mempunyai Windows PC, maka anda boleh belajar bagaimana untuk mengambil mesej WhatsApp dipadam pada Samsung S7 dengan mengikuti langkah-langkah ini.

1. Pertama, memuat turun Android Data Recovery dari laman web rasmi kanan di sini . Memasang pada sistem anda dan melancarkannya selepas itu untuk mendapatkan skrin berikut. Pilih “Data Recovery” untuk memulakan proses.

2. Sekarang, menggunakan kabel USB, sambungkan telefon anda kepada sistem. Membolehkan ciri-ciri USB Debugging sebelum itu. Dalam usaha untuk berbuat demikian, anda perlu untuk membolehkan pilihan pemaju terlebih dahulu. Ini boleh dilakukan dengan melawat Tetapan> Mengenai telefon dan mengetik “Membina Nombor” tujuh kali. Selepas itu, melawat Pilihan Pemaju dan membolehkan ciri-ciri USB Debugging.

3. Apabila anda menyambungkan peranti anda kepada sistem, anda mungkin akan mendapat pop-up berhubung kebenaran USB debugging. Hanya ketik pada butang “Ok” untuk mengesahkannya.

4. Antara muka yang akan meminta anda untuk memilih jenis data yang anda ingin untuk mendapatkan. Pilih pilihan “Mesej & lampiran WhatsApp” dan klik pada butang “Next” untuk meneruskan.

5. Pilih mod untuk melaksanakan pemulihan data. Secara lalai, ia telah ditetapkan sebagai Mod Standard. Jika anda ingin menyesuaikan, kemudian pilih Mod Advanced dan klik pada butang “Start” untuk memulakan proses pemulihan.

6. Tunggu untuk sementara sebagai Android Data Recovery akan mengimbas peranti anda dan memberikan pratonton data yang ia mampu untuk mendapatkan semula. Jika anda mendapat mesej pop-up pada peranti anda berhubung kebenaran Superuser, kemudian hanya dalam perjanjian itu.

7. Akhir sekali, hanya pilih data WhatsApp yang anda ingin untuk mendapatkan semula dan klik pada butang “Recover” untuk mendapatkan kembali.

Untuk Pengguna Mac

Jika anda tidak mempunyai Windows PC, maka jangan bimbang. Anda sentiasa boleh melakukan proses pemulihan dengan Mac juga. Hanya pergi melalui langkah-langkah berikut untuk berbuat demikian.

1. Muat turun Android Data Recovery dari laman webnya di sini . Memasang dan melancarkan ia pada sistem Mac anda untuk mendapatkan skrin berikut.

2. Sekarang, sambungkan peranti Samsung S7 anda kepada sistem anda dan biarlah permohonan mengesan telefon anda secara automatik.

connect the phone

3. Anda akan diberikan senarai jenis data yang berbeza yang anda boleh mendapatkan. Hanya ketik pada pilihan “WhatsApp mesej & lampiran” dan klik pada butang “Next”.

select whatsapp message attachments

4. Setiap permohonan itu akan mengimbas peranti anda dan mengambil mesej WhatsApp anda hilang. Hanya pilih mereka dan klik pada butang “Recover” untuk mendapatkan mereka kembali.

recover whatsapp message

Bahagian 3: Perbandingan di atas Dua Kaedah Recovery

Kami telah menyediakan dua cara yang berbeza untuk mengambil mesej WhatsApp. Walau bagaimanapun, kedua-dua teknik ini agak tersendiri dalam alam semula jadi. Kaedah pertama boleh dilaksanakan hanya apabila anda telah mengambil sandaran data aplikasi anda. Kebanyakan masa, kita gagal untuk mengambil sandaran tepat pada masanya sembang kami. Jika anda belum mendaftar mengambil sandaran sembang anda, maka anda mungkin tidak mendapat keputusan yang bermanfaat berikut teknik ini. Selain itu, anda mungkin tidak mendapat lampiran anda kembali, kerana ia terutamanya mengambil sandaran mesej teks sahaja.

Sebaliknya, dengan dr.fone ini Recovery Android Data, anda boleh cuba untuk mengambil mesej anda, walaupun anda tidak mengambil sandaran yang sudah. Jika peranti Android anda telah berhenti berfungsi dengan cara yang terlalu cepat, maka kaedah ini boleh digunakan untuk menyimpan mesej WhatsApp anda. Dalam kaedah pertama, kerana sandaran yang disimpan di dalam memori telefon itu sendiri, peluang untuk mendapatkan kembali selepas kehilangan semua data anda cukup suram. Walaupun anda sentiasa boleh memindahkan sandaran kepada Google Drive, tetapi jika anda telah tidak dilakukan langkah ini diperlukan, maka anda mungkin tidak akan mendapatkan kembali data anda.

Oleh itu, jika anda tidak mengambil sandaran baru-baru ini data anda, kemudian mengambil bantuan dari dr.fone ini Android Data Recovery. Sila ikuti arahan di atas tersenarai dan mengambil mesej WhatsApp hilang atau dipadam anda kembali.

Sumber: Dr. Fone

Jangan lupa like page kami Berita Tular

Add Comment